Eerste keer logeren

Afgelopen weekend waren Peter en ik twee jaar getrouwd en dat wilden we vieren door samen een nachtje weg te gaan. Bij ons 1-jarig jubileum waren we net 4 weken ouders, dus toen zagen we dat niet zitten. Inmiddels wel en dus gingen wij eropuit samen.

Joas is nog nooit eerder uit logeren geweest. Niet perse omdat ik dat niet eerder durfde (Oké, een klein beetje dan), maar vooral omdat er geen aanleiding voor was. Wij zijn ouders die zich nog liever in 60 verschillende bochten wringen om dingen op te lossen, dan om continu bij iedereen aan te kloppen om op te passen. Is gewoon een persoonlijke voorkeur!

En toen kwam daar ons plan om een nachtje weg te gaan voor onze trouwdag. Zoals ik net al schreef was Joas 4 weken oud toen we 1 jaar getrouwd waren. We hebben dat toen gevierd door samen uit eten te gaan. Joas was toen voor het eerst een avondje bij iemand anders dan bij ons. In dit geval mijn schoonouders. We vonden dat we onze trouwdag dit jaar wel wat uitgebreider mochten vieren en zeker omdat Joas nu 13 maanden is, dat dat wel moest kunnen.

De eerste keer logeren dus. Natuurlijk was het (even) spannend hoe het allemaal zou gaan en hoe Joas het zou doen, maar het is fijn om te weten dat hij in goede handen is. Dat geeft veel rust en zo kun je echt genieten!

Joas was bij mijn schoonouders en wij genoten van ons nachtje weg in Assen. Sommige mensen verklaarden ons voor gek dat we zo ver weg gingen, maar wij wilde er graag echt even uit zijn en daarvoor moesten we dus wel een stukje rijden.

Het logeren is super goed gegaan. Joas heeft heerlijk geslapen tot 7.15u en daarna nog de hele dag bij opa en oma gespeeld. Rond 17.30uur hebben wij hem weer opgehaald zodat hij lekker in zijn eigen bedje kon slapen die nacht. We merkten dat hij wel de prikkels moest verwerken. In zijn slaap hebben we hem meerdere keren horen snikken, maar hij sliep zondagochtend heerlijk uit.

Wat ons betreft een geslaagd idee! Wel was het net zo fijn om Joas weer op te halen, dan om samen weg te zijn. Hij hoort wel gewoon bij ons! Voor altijd!

Hoe oud was jouw kindje toen het voor het eerst ging logeren?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s