Schoenenjacht!

Joas was net een week 1 jaar toen hij zijn eerste stapjes zette. Het was nog zomer, dus op blote voeten (en sokken) kon hij prima vooruit en zijn eerste stapjes uitbouwen tot steeds meer stapjes. Nu de dagen korter worden en de blaadjes weer van de bomen vallen, werd het toch echt tijd voor schoenen voor Joas. En dat was nog best een zoektocht!

Laat ik er eerst mee beginnen dat alles aan mijn kind groot is en hij dus ook grote voetjes heeft. Dat is op zich geen probleem totdat je op zoek gaat naar schoentjes waar hij ook echt (goed) op kan (leren) lopen.

Een paar weken geleden bestelde ik via internet twee paar schoenen voor Joas. Een laag en een hoog model. Allebei super leuke schoenen, maar totaal niet handig voor Joas. De zool bleek niet zo flexibel en de schoentjes bleken nogal zwaar. Joas paste de schoenen best, waren zelfs iets aan de grote kant, maar deze schoentjes waren zo ‘zwaar’ dat Joas zijn voeten niet meer op kon tillen en dus geen stap kon zetten met die schoenen. Niet echt heel handig.

Door een drukke maand september kwam het er toen even niet van om schoenen te kopen, we hadden er simpelweg geen tijd voor (over). Maar afgelopen zaterdag was ik er klaar mee. Joas wil zo graag overal naar toe lopen, dat het steeds moeilijker werd om hem altijd overal maar in de wagen te zetten of hem te tillen. Tijd om nu echt op zoek te gaan naar schoenen dus.

Toen ik die twee paar schoenen bestelde, had ik aan de hand van zijn voetmaat geschat dat Joas ongeveer op maat 24 uit zou komen. Dat was dus nog iets te ruim, dus om het zeker te weten, heb ik zijn voeten maar gewoon even goed laten meten. Ze adviseerden maat 22, maar tijdens het passen zat maat 23 toch beter en als het goed is kan Joas daar ook net iets langer mee doen.

Goed, de maat was bepaald. Nu de schoen nog. Ook nog geen simpele keuze, want er zijn zoveel verschillende soorten schoenen. Op internet had ik gelezen dat een flexibele zool makkelijker is voor kindjes. Ook merkte ik zelf dat hoge modellen niet ideaal zijn, omdat Joas een hoge wreef heeft en ik zijn voet dan dus echt in de schoen moet wurmen. Niet ideaal als je snel even zijn schoenen aan moet trekken. Een laag model dus met een flexibele zool. En toen vielen mijn ogen op deze stoere, zwarte, lage Nikes mét flexibele zool. Ik deed Joas deze schoenen aan in de winkel en hij liep er zo mee weg. Bingo! Deze schoenen gingen het worden.

Hij is zelf reuze trots op zijn nieuwe schoenen en hij vindt het heerlijk om er hele stukken op te wandelen. Je maakt hem er zeer gelukkig mee!

Welke schoenen kocht jij als eerste schoenen voor je kindje?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s