Joas | 2 maanden

Woensdag 18 oktober was Joas alweer 2 maanden oud. In deze blog neem ik jullie mee in de afgelopen maand met ons mooie ventje.

1508318650207

Mijn verhaaltje voor jou..

Wat groei je hard en snel! Je was al een grote baby, maar je bent nu al een echte knul en dat laat je zien ook. Zo wil je steeds meer echt zitten in plaats van liggen. Je wil de wereld om je heen goed bekijken en ontdekken.Sinds een aantal weken slaap je op je eigen kamer en dat gaat eigenlijk nog beter dan bij ons op de kamer. We hebben ontdekt dat je het overdag fijner vindt om op je buik te slapen. Ook probeer je steeds vaker te lachen en begin je lekker tegen ons te “kletsen”. Je bent een heerlijk tevreden en lief ventje.

Gewicht en lengte

Vanmorgen zijn naar het consultatiebureau geweest en Joas weegt op dit moment 7365 gram en is 64.5 cm lang. Vorige maand zat hij nog in de overgang van maat 56 naar maat 62, maar nu zijn we helemaal over naar maat 62. Ook kunnen de luiers maat 2 in de kast blijven liggen, want die zijn echt te klein! We zijn dus over naar maat 3.

Voeding

Joas is deze maand van 6 naar 5 voedingen per 24 uur gegaan. In het begin boden we hem 6x 150 cc aan en keken we wel wat hij daarvan dronk. Toen hij ongeveer 6 weken oud was dronk hij die flesjes helemaal leeg. Sinds ongeveer 1,5e week zijn we over naar 5 flesjes en krijgt hij 4x 160 cc water met 5 schepjes (wij verdunnen de voeding iets i.v.m. ontlasting en buikkrampjes) en 1x 190cc water met 6 schepjes. Hij laat over het algemeen keurig 4 uur tussen de voedingen. Soms komt het wel eens voor dat hij 3,5 uur ertussen laat, maar ook wel eens 5 uur. Ik geef flesvoeding eigenlijk ook op verzoek, want wij eten zelf tenslotte ook niet op vaste tijden. Tussen de avondfles en de ochtendfles zit wel meer dan 4 uur.

Slapen

Joas was 5 weken oud toen we zijn wieg in zijn eigen kamer gezet hebben. Hij heeft toen 2 weken in zijn wieg geslapen op zijn eigen kamer, maar toen hij 7 weken oud was is hij in zijn ledikant gaan slapen. We hebben hiervoor gekozen, omdat we Joas elke ochtend helemaal bovenin zijn wieg vonden. Als hij wakker is zet hij zich af tegen de onderkant van het bedje en zo stootte hij elke keer zijn hoofd en dat vonden we zielig. Om die reden is hij dus naar zijn ledikant gegaan en dat ging prima.

Sinds kort zijn we begonnen met een avondritueel dat elke avond hetzelfde is. Zo hopen we dat Joas over een paar weken dit gaat herkennen en dat hij dan weet dat het tijd is voor de nacht. Donderdag komt er een blog online over ons avondritueel.

Elke avond krijgt Joas om ongeveer 23.00 uur zijn laatste fles. Een aantal weken terug sliep hij dan ongeveer tot 3.30 uur en al gauw verschoof dat steeds een beetje. Inmiddels wordt hij ’s ochtends rond 7.00/7.30 uur wakker voor zijn eerste voeding en af en toe hebben we uitschieters en is het opeens 8.00 uur. Hij slaapt dus ’s nachts al best wat uren achter elkaar en dat vinden wij helemaal niet erg, dat begrijp je wel.

Overdag is hij steeds vaker wakker en kunnen we ook wat bewuster contact met hem maken en met hem ‘spelen’. Hij slaapt niet meer van voeding tot voeding, maar kan dan gerust een half uur in de box om zich heen liggen kijken en de wereld bewonderen. Dat is wel iets wat hij heel graag doet en hij kan er geen genoeg van krijgen om dingen grondig te bekijken.

TIP! Joas kan over het algemeen heel goed zelf in slaap vallen, maar als het hem niet lukt zoeken we op YouTube baarmoedergeluiden op. Zodra hij dit hoort, wordt hij rustig en is hij zo vertrokken. Er bestaan hier trouwens ook knuffels van.

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je hebt ontdekt dat je armen en handen hebt
  • Je deelt regelmatig je mooie grote glimlach uit
  • Je ‘kletst’ terug als we tegen je praten
  • Je begint ons steeds bewuster aan te kijken en te volgen
  • Je drukt je op als je op je buik ligt
  • Je hebt ontdekt dat je jezelf kunt troosten met je handen

 

Benieuwd naar Joas zijn eerdere update?

10 gedachten over “Joas | 2 maanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s