Mommy tag

Op andere blogs zie je ze vaker voorbijkomen; tags. Vandaag vul ik de mommytag in. 20 vragen over het moederschap en alles wat daarbij komt kijken. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan verder!

1 Ben je een werkende of een thuisblijf mama?

Op het moment dat ik de tag invul heb ik nog zwangerschapsverlof, maar vanaf januari ga ik (weer) 3 dagen per week werken… Een werkende mama dus!

2 Zou je dit anders willen?

Nee, ik zou het niet anders willen. Joas is het grootste deel van de week bij ons want hij gaat  1 dag naar het kinderdagverblijf en 1 dag naar mijn ouders. De andere dagen zijn Peter en/of ik zelf thuis.

Dat ik straks weer ga werken vind ik ook wel weer fijn. Mijn werk is iets dat ik heel leuk vind en het lijkt me fijn iets voor mezelf te hebben.

3 Slaapt je kindje altijd in zijn eigen bedje of in het wiegje?

Joas heeft de eerste 5 weken in zijn wieg bij ons op de kamer geslapen. Daarna nog 2 weken in zijn wieg op zijn eigen kamer, maar toen paste Joas niet meer in zijn wieg en sindsdien slaapt hij dus in zijn ledikant.

4 Wat is de beste aankoop voor je kindje?

Naast alle spullen die echt nodig zijn (kleertjes, maxi cosi, meubeltjes etc) ben ik heel erg blij met ons isofix systeem voor in de auto. Dit is een systeem waar je de maxi cosi op kunt klikken. Dat systeem zit zo stevig vast dat je daarna geen gordels meer om hoeft te doen. Je kunt dus heel snel je kindje in en uit de auto doen.

Ook ben ik heel blij met onze kinderstoel van Kidsmill Up. Dit is een stoel die vergelijkbaar is met de Triptrap van Stokke, alleen dan is deze helemaal van hout. Wij vonden dat net wat mooier bij ons interieur passen en het is weer eens wat anders. Ik ben vooral blij met de newbornset, omdat Joas daarmee nu al bij ons aan tafel kan zitten. Wij hebben ook het onderstel van de wipper. Je kunt de newbornset op dat onderstel klikken en zo heb je een wipper. Deze is favoriet op het moment. Joas wil niet zo graag in de box liggen, maar zo heb ik toch mijn handen vrij.

5 Hoeveel kinderen wens je?

Ik heb altijd gedroomd van een wat groter gezin. Tegenwoordig ben je al een groot gezin met 3 kinderen, maar tot nu toe zou ik 4 wel een mooi aantal vinden. Ik heb geen idee hoe ik daar over een aantal jaar over denk en of wij überhaupt nog een kindje mogen krijgen. Voor nu genieten we gewoon van Joas!

6 Hoeveel keer per maand heb je datenight met je partner?

In de afgelopen drie maanden zijn Peter en ik 1x echt samen weg geweest. We gingen toen uit eten voor onze trouwdag. Joas was toen 4 weken. Voor de rest zijn we wel eens zonder kind weggeweest, maar nog niet veel met z’n tweetjes dus. Dat zou wel wat meer mogen, maar omdat Joas ’s avonds nog erg onrustig is, gaan we nog niet met een lekker gevoel weg. Voorlopig dus gewoon filmavondjes op de bank 🙂

7 Wat is je favoriete bezigheid met je kindje?

Op dit moment is dat nog spelen. Met een kindje van drie maanden kun je nog niet veel dingen doen waar hij ook echt iets aan heeft. Dus voorlopig spelen, maar ik denk dat hij een echte waterrat is. Binnenkort gaan we op vakantie en dan willen we kijken of hij dat ook leuk vindt.

8 Heb je tijdens je zwangerschap een miskoop gedaan?

Ik kan er zou snel niet echt één bedenken. Wel zijn er dingen die ik gekocht heb en minder vaak gebruik, wat soms best zonde is. Zo heb ik een draagdoek aangeschaft, maar dat is niets voor ons. Waar de meeste kindjes er heel rustig van worden, wordt Joas er ontzettend agressief van, want die heeft wat bewegingsruimte nodig.

Ook kocht ik een borstkolf die ik uiteindelijk nog geen week gebruikt heb… Ook best zonde, maarja!

9 Was is het favoriete eten van je kindje?

Melk, melk, melk en nog meer melk. Vanaf volgende maand mogen we beginnen met vaste voeding, ik ben benieuwd!

10 Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Ja! In mei 2016 kochten we een Volkswagen Scirocco, dit was Peter zijn droomauto. Toen we erachter kwamen dat ik zwanger was merkte we toch wel dat dit niet ideaal zou zijn met een kindje, omdat het een lage instap had en een 3-deurs was. Deze hebben we dus verkocht en daarvoor in de plaats kwam een Seat Leon. Een ideale auto met veel ruimte!!

11 Ben je nu zwaarder of lichter dan voor de zwangerschap?

Op dit moment ben ik nog zwaarder dan voor mijn zwangerschap. Net na de bevalling vlogen de kilo’s eraf, maar de laatste drie blijven (helaas) nog hangen. Op zich maken die kilo’s me nog niet eens zo heel veel uit. Ik vind dat hangbuikje erger dan de kilo’s!

12 Wat is je droomvakantie met kinderen?

Ik denk dat er genoeg mooie bestemmingen zijn met kinderen. Wij zijn niet echt kampeerders, dus ik denk dat wij snel zullen kiezen voor een vliegvakantie of een mooi vakantiehuis in Frankrijk, Italië, ergens die kant op.

13 En zonder kinderen?

Voorlopig wil ik hier eigenlijk nog even niet over nadenken, omdat Joas gewoon bij ons hoort en dus ook bij onze vakanties. Wel hopen Peter en ik op onze oude dag ooit nog eens een rondreis te maken door Canada. Dat was eigenlijk de planning voor dit jaar of volgend jaar….. Maar je begrijpt dat er even iets tussendoor kwam.. hihi.

14 Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Ehmm.. wat niet? Haha. Ik denk dat de grootste verandering is dat ik zelf niet meer op nummer 1 sta. Alles draait om de zorg van je kindje. Zeker nu hij nog zo klein is heeft hij mij nodig bij alles wat hij doet en dat vraagt wel eens opoffering bij dingen voor jezelf. Dat vond ik eerst heel moeilijk, maar het went best snel!

15 Mijn hart smelt als ik…..

Een hele grote dikke glimlach krijg van Joas. Hij is een echte lachebek en ook een kletskous. Heerlijk om hem aan het lachen te maken en met hem te kletsen.

16 Waar shop jij de leukste kinderkleding?

Ik vind de kleding van Hema fijn. Die sluiten mooi aan bij Joas zijn figuur en blijven mooi in de was. Van kraamvisite heb ik ook kleertjes van Feetje gehad. Dat vind ik ook een fijn merk met mooie kwaliteit.

17 Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Eigenlijk hetzelfde als voordat ik moeder werd: Mascara… En meer niet. Saai he? Ik gebruik geen andere producten dan voor mijn zwangerschap. Ik ben niet zo van allerlei crèmes

18 A-merk of huismerk?

Dat verschilt eigenlijk een beetje. Sommige spullen vind ik fijner van een huismerk en andere van een A-merk. Zo gebruiken wij luiers van Kruidvat zelf, maar flesvoeding van Nutrilon. Met ons eigen eten zit er ook verschil in. Sommige dingen vind ik van A- merken gewoon lekkerder. Ik ben zo iemand die alleen echte Coca Cola lekker vind…

19 Heb je altijd een kinderwens gehad?

Jazeker. Afgelopen maand schreef ik daar nog een artikel over! (KLIK)

20 Wat is er leuk aan het moederschap?

De liefde! De liefde die je kunt hebben voor je eigen vlees en bloed en de liefde die je terugkrijgt.  Zelfs met 3 maanden zie je al dat je kindje van je houdt.  De manier waarop hij contact met ons maakt is heel bijzonder! Voor de rest is het nu nog heel erg zoeken naar een ritme maar over een paar maanden lijkt het me heerlijk om erop uit te gaan met Joas en hem meer van de wereld te laten zien

Dit was hem alweer voor vandaag.  Als je vragen hebt kun je ze hieronder achterlaten in de reacties! 

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s