Avondritueel met een baby van 6 maanden

Half oktober beschreef ik ons avondritueel met een baby van 10 weken. Inmiddels is Joas een stukje ouder en ziet ons avondritueel er ook anders uit. Zo douchen we niet elke dag meer met Joas ivm zijn eczeem en bakeren we hem ook niet meer in. Wel zijn er dingen toegevoegd en is het avondritueel op vaste tijden. Lees je mee?

Ik ben er vanuit gegaan hoe het avondritueel over het algemeen gaat op werkdagen van Peter. Het avondritueel in het weekend ziet er een beetje anders uit. In grote lijnen is het hetzelfde, maar in het weekend eten we bijvoorbeeld eerder, omdat Peter dan al thuis is.

Ons avondritueel start rond 17.00/17.30uur. Joas krijgt dan namelijk zijn groentenhap. Wij eten zelf erg laat, te laat voor hem. Al in een eerder artikel kon je lezen dat Joas niet zo goed tegen groenten kon. Vanaf 6 maanden zijn we weer gestart met het geven van groenten en dit gaat nu echt super. Hij krijgt ongeveer 80 tot 100 gram groenten. Een paar maanden geleden maakte ik alles zelf, maar ik moet zeggen dat in sommige situaties een kant en klaar potje ook wel ideaal is. Van een potje van 6+ maanden eet hij ongeveer de helft.

Na zijn groentenhap gaat Joas nog even spelen op het speelkleed en ondertussen bereid ik het eten zo ver mogelijk voor. Bij een ovenschotel maak ik die bijvoorbeeld vast klaar of ik snij vast de groenten of maak een saus klaar. Ligt eraan wat we eten. Na de voorbereidingen speel ik nog even met Joas mee.

Rond 18.15uur ga ik samen met Joas naar boven om zijn pyjama aan te trekken. Schone luier, romper met lange mouwen en pyjama aan. Ook smeer ik hem vast in, Joas heeft een droge huid dus even lekker insmeren kan geen kwaad.

Dan gaan we weer naar beneden om samen een boekje te lezen. Goed voor de taalontwikkeling en een prima bezigheid om te doen terwijl we wachten tot papa thuis is.

Peter komt meestal rond 18.30uur thuis. Hij knuffelt nog heel even met Joas. Die twee zijn gek op elkaar. Mijn mooie mannen! Terwijl Peter met Joas knuffelt maak ik een fles klaar.

Hups. Weer maar boven. Slaapzak aan, vitamine druppels innemen, tanden poetsen en daarna een fles drinken in het grote bed. Meestal geef ik die fles en leg Joas verder op bed. Peter maakt ondertussen het eten af. Dit is meestal niet veel werk meer omdat ik het al zo ver mogelijk heb voorbereid. Sommige dagen doen we het andersom, net hoe het uitkomt

Zodra Joas ligt, rond 18.45/18.50uur, is het voor ons tijd om te eten. We er inmiddels aan gewend om zo laat te eten, maar in het begin vond ik het erg laat. Joas is helaas echt nog te klein om langer op te blijven en na ons avondeten naar bed te gaan. Zijn natuurlijke bedtijd is officieel half 7, maar ik hou hem iets langer wakker, zodat Peter hem ook nog even ziet. Wel zo leuk.

Na ons avondeten is het opruimen geblazen en dan gaan we of iets ondernemen (sporten, afspreken met vrienden) of we ploffen op de bank. En dat laatste is de laatste tijd wel erg lekker moet ik zeggen.

We hopen dat Joas over een paar weken/maanden het red om 19.00/19.15uur naar bed te gaan. Dan kan hij er in elk geval bij zitten als wij eten. Dat lukt in het weekend wel, want dan eten we eerder. Voor nu is het altijd even spitsuur tussen 18.00 en 19.00, maar het lukt prima en even samen met Peter eten is net zo leuk!

Hoe ziet jouw avondritueel eruit?

Liefs,

Simone

3 gedachten over “Avondritueel met een baby van 6 maanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s