Wat kost een baby per maand?

Een kindje kost geld, dat snapt iedereen. Maar hoeveel geld kost dat dan? Vandaag kun je lezen hoeveel een baby ons per maand kost! Ik ben hierbij uitgegaan van hoe het nu is bij ons. Joas is op dit moment 7,5e maand.

Bron foto: Pixabay.com

Voeding

Wij geven Joas flesvoeding en gebruiken daarvoor de potten van Nutrilon. Die kosten €12,99 per stuk en wij doen ongeveer een week met een pot. Er vanuit gaande dat er ongeveer 4,5e week in een maand zitten kost flesvoeding ons dus 4,5×12.99 euro = 58,50 euro.

Joas krijgt naast flesvoeding ook vaste voeding. Deze boodschappen doe ik tegelijk met onze boodschappen omdat hij in principe met ons mee eet. Voor vaste voeding zijn er dus weinig extra kosten. De dingen die echt speciaal voor hem zijn zoals maisknabbels, koekjes en broodbeleg van de Kleine Keuken kosten ons per maand nog geen €10,-. In die 10 euro zijn ook de potjes meegerekend die ik in huis heb voor in geval van nood.

Luiers

Wij gebruiken de luiers van Kruidvat. Die hebben een standaard actie waarbij je 2 pakken voor 25 euro hebt. Die twee pakken is precies genoeg voor een maand. €25,- per maand voor luiers dus!

Billendoekjes

Ik koop mijn billendoekjes bij de Etos. Zij hebben eens in de zoveel tijd een actie 1+1. Ik koop 4 dozen en ben dan €22,- kwijt. Ik doe ongeveer drie maanden met vier dozen, dus voor billendoekjes kom ik uit op ongeveer €7,30 per maand

Kleding

Het is heel wisselend wat ik aan kleding per maand voor Joas koop. De ene maand koop ik niks, de andere maand sla ik van alles in. Dit ligt er ook een beetje aan of Joas naar een nieuwe maat gaat of niet. Dan heb je uiteraard meer kleding nodig dan andere maanden. Ik denk dat ik ongeveer €30,- per maand kwijt ben aan kleding.

Kinderopvang

Het kinderdagverblijf is de grootste uitgave. Joas gaat elke woensdag van 7.30 tot 15.00 naar het kinderdagverblijf. Super fijn dat de opvang zo geregeld kan worden en voor Joas zijn sociale contacten vinden wij het ook fijn. Zo leert hij vast kindjes kennen die over een paar jaar misschien bij hem in de klas zitten. Je betaalt natuurlijk een bedrag aan het kinderdagverblijf, maar je hebt ook recht op kinderopvangtoeslag. Dit is inkomensafhankelijk. Als je die twee bedragen met elkaar verrekend, betalen wij ongeveer €59,- per maand voor het kinderdagverblijf. Ik schrijf nu ook bewust ongeveer, want wij hebben een 40 weken pakket, dus Joas gaat in de vakanties niet en dan hoef je uiteraard ook niet te betalen.

Totale uitgaven:

Als we al die bedragen bij elkaar optellen….

  • Flesvoeding €58,50,-
  • Vaste voeding €10,-
  • Luiers €25,-
  • Billendoekjes €7,30
  • Kleding €30,-
  • Kinderopvang €59,-

…. kost Joas ons €189,80 per maand extra. Zelf vind ik dit niet eens een heel schokkend bedrag. Voordat ik dit artikel ging schrijven had ik eigenlijk geen idee wat we extra per maand kwijt waren, maar ik had op meer geld gerekend. Valt dat even mee!

Naast al deze uitgaven vinden wij het ook belangrijk om voor onze zoon te sparen. Nu vind ik dat dit iets heel persoonlijks is en ga ik dat niet delen. Mijn ouders hebben ook altijd voor mij gespaard en daarvan heb ik heel veel dingen kunnen doen waaronder mijn rijbewijs halen. Daar heb ik dus nog bijna dagelijks profijt van.

Wat kost een kindje bij jou?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s