De 20-wekenecho

Vandaag, vrijdag 15 maart 2019 ben ik precies 20 weken zwanger. Een kleine mijlpaal toch wel, want volgens de boekjes ben je dan op de helft. Of dat daadwerkelijk ook zo is, zal de tijd ons leren. Efin, afgelopen woensdag hadden wij de 20 weken echo en vandaag ga ik je daar meer over vertellen.

Van tevoren was ik best een beetje zenuwachtig voor deze echo. Zoals ik al eerder vertelde vind ik alles deze zwangerschap spannender en zo ook deze echo. Je hoopt gewoon heel erg dat in aanleg alles aanwezig is en is zoals het “moet”. Het fijne aan deze echo is dan wel weer dat je heel lang naar je kindje mag kijken. De echoscopiste heeft alles nagelopen en uitgelegd wat we waar konden zien. Ik blijf dat toch knap vinden!

Ons kindje is gelukkig helemaal goedgekeurd. De organen zijn mooi aangelegd, ik heb genoeg vruchtwater en ook de stroming van mijn placenta naar het kindje zag er allemaal goed uit. Een hele opluchting al zeg ik het zelf.

Mijn placenta ligt deze keer aan de voorkant en dat verklaart waarom ik de baby minder voel dan zijn grote broer destijds. Die kon er met dit termijn namelijk al flink op los trappen. Deze baby is gewoon beduidend rustig op de echo’s. Hij vindt het allemaal wel prima en beweegt lekker wanneer hij daar zin in heeft. Bij Joas was het al feest zodra dat ding op mijn buik gezet werd. Deze keer moet ze de baby soms wakker schudden om er wat beweging in te krijgen. Zo’n verschil!

Naast dat het spannend was, was ik ook heel benieuwd naar de metingen. Zoals de meesten wel weten was Joas erg groot (bij geboorte) en ik was gewoon heel benieuwd of broertje wat dat betreft op hem lijkt. Tot zover we dat nu kunnen zien uiteraard.

De baby heeft (net als grote broer) een kleiner hoofdje en hele(!) lange benen. De rest van de metingen waren gewoon net iets boven gemiddeld.

Ik meen me te herinneren dat Joas op dit termijn bijna alles tegen de bovenste lijn aanhad, maar pin me er niet op vast. De conclusie die ik hier voor mezelf uitgetrokken heb is dat babybroertje iets kleiner is dan Joas destijds. Maar dat zal de komende maanden zich gaan uitwijzen. Ik vond het gewoon heel leuk om dat te vergelijken.

We hebben helaas geen goede pasfoto mee kunnen krijgen, omdat broertje een heuse buikslaper is. Knietjes onder de buik en kontje in de lucht. Precies hetzelfde als hoe Joas slaapt. Misschien dat hij een volgende keer wat meer van zich laat zien.

Voor nu kunnen we dus genieten en mag broertje de komende weken lekker gaan groeien! Want ondanks dat hij bovengemiddeld is, is nog geen 400 gram natuurlijk helemaal niks.

Hoe heb jij de 20 weken echo ervaren?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “De 20-wekenecho

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s