Zwangerschapsupdate: week 36 en 37

Zo heel (heel!) langzaam gaan we richting de uitgerekende datum! En stiekem begint het steeds een beetje spannender te worden. Vandaag weer een update van de afgelopen twee weken. Lees je weer mee?

Bijna 37 weken zwanger

Jarig

Net voordat ik 36 weken zwanger ben, ben ik jarig. 4 juli ben ik 25 geworden. Een kwart eeuw oud en zoals ik in de blog schreef die met mijn verjaardag online kwam, dat vond ik toch wel een leeftijd om te vieren. Bij de zwangerschap van Joas heb ik dat toen gedaan door van tevoren heel veel voor te bereiden en een soort mini bbq te geven. Dit keer besloot ik om mijn verjaardag alleen ’s middags te vieren zodat ik ’s ochtends alles rustig kon voorbereiden en ’s avonds op de bank kon neerploffen en op tijd naar bed kon.

In mijn vorige update schreef ik dat ik al best in een soort van bubbel zit en dat merkte ik tijdens mijn verjaardag ook. Ik had niet heel erg de behoefte om met iedereen te kletsen en het sociaal te zijn. Ik was dan ook veel in de keuken om iedereen van eten en drinken te voorzien en dat was prima.

De baby zakt

De baby is de afgelopen weken lekker gezakt. Hij is nog niet helemaal ingedaald, maar ligt prima vast tussen mijn bekken. Ik draag mijn jongens altijd hoog, maar toch is mijn buik wat gezakt en stiekem vind ik dat best leuk. Joas zakte pas goed na de 40 weken namelijk en nu zakt de baby al eerder.

Thuis bevallen

Op de blog heb ik het volgens mij nooit zo specifiek benoemd, maar ook deze keer hoop ik weer thuis te bevallen en vanaf 37 weken mag dat. Vrijdag 12 juli is voor mij dan ook wel een beetje een bijzondere dag en een mijlpaaltje. De baby is helemaal af en mag in principe komen. Ik ben heel benieuwd hoe lang hij ons laat wachten!

Extra genieten

Ik merk dat ik deze weken opeens heel bewust van Joas geniet. Ik weet natuurlijk heel goed dat hij straks niet meer alleen is, maar zo voel ik dat nu ook echt. Ik kijk met heel veel trots naar hem. Nog meer dan ik al deed. Ik plan bewust wat extra tijd saampjes in. Al is het alleen maar even naar de speeltuin of ergens een ijsje eten. Gewoon nog even tijd samen!

Kwaaltjes

Buikpijn, indalingspijn en voorweeën. Het hoort er allemaal bij die laatste weken, maar de ene dag gaat het beter dan de andere. Soms energie voor 10 en de andere dag totaal niet.

En ohja.. dat verdraaide maagzuur. Stiekem ben ik blij als dat straks voorbij is. En ook kan ik er naar uitkijken dat ik weer normaal op mijn rug kan slapen en me normaal om kan draaien in bed. Maar over het algemeen heb ik nog steeds niks te klagen. Deze kwaaltjes horen er allemaal bij en het fijne is dat ze na de bevalling allemaal weg zijn!

We moeten nog even volhouden tot hij er is. Onze kleine man. Ik ben zo benieuwd wanneer hij zich zal melden. Gaat het een juli- of een augustusbaby worden? Mijn verstand zegt augustus, maar natúúrlijk hoop ik hem al eerder te mogen ontmoeten!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s