DIY: Trap bekleden

Als je mij op Instagram volgt heb je al kunnen zien dat Peter en ik zelf onze trap een metamorfose hebben gegeven. Van een kale witte trap naar een trap met bekleding. Hoe wij dat gedaan hebben ga ik in deze blog vertellen!

Toen wij ons huis kochten was onze trap bekleed met rode vloerbedekking. Dat was echt geen gezicht dus al snel besloten we dat eraf te trekken. We hebben toen de trap opgeknapt met een likje verf. In het begin een prima oplossing, maar na drie jaar zag de trap er eigenlijk al niet zo mooi meer uit en wilden we graag wat anders. Nu zijn wij eigenlijk altijd van het eerst zelf proberen, tenzij we iets echt niet kunnen. Maar goed, dit wilden we wel proberen.

In een vlog van iemand die ik volg op YouTube kwam ik Flexfloor Stick tegen. Dit zijn plakken zeil met een stickeronderkant. In principe bedoeld voor vloeren, maar wij kozen er dus voor om het op de trap te doen.

We hebben er twee zaterdagen over gedaan om het naar ons zin te krijgen. Waar wij bijvoorbeeld tijdens de eerste zaterdag achter kwamen is dat die sticker heel leuk is, maar niet hecht zoals wij dat wilden, dus besloten we afgelopen zaterdag toch speciale lijm aan te schaffen.

Laten we eerst de foto’s bekijken, dan ga ik vertellen wat je nodig hebt.

Voor:

Na

Wij zijn er echt ontzettend blij mee!

Benodigdheden

– Pakken Flexfloor stick (wij gebruikten drie pakken)

– Een trapspin

– Een (scherp) stanleymes

– Flexfloor vloerlijm

– Neusprofielen

– Een werkbank

– Kit

– Potlood/meetlint/liniaal

– Een ijzerzaag

– En misschien nog wel het belangrijkste: Engelengeduld en tijd

Als dat alles klaar ligt kun je beginnen. Met de trapspin maak je een profiel van de tree. Die teken je uit op de plakken en snij je op maat met het stanleymes. Zodra je zeker weet dat het klopt en past maak je de tree stofvrij en dan begint het lijmen.

Zodra je de plakken hebt vastgemaakt op de tree komt het op maat snijden van de neusprofielen (die zilveren dingen op de foto). En als alles vast zit is het een kwestie van drogen.

Wij vonden het onwijs leuk om te doen en zijn nog elke keer trots als we de trap op of af lopen. Heel eerlijk had ik wel verwacht dat het minder werk was en was ik blij dat ik zo’n handige man heb. Maar samen kwamen we er wel 🙂

Mocht ik je geïnspireerd hebben, wil ik je heel veel succes wensen! De plakken zijn trouwens bij de bouwmarkt te koop!

Liefs,

Simone

Een gedachte over “DIY: Trap bekleden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s