Thijs | 8 maanden

Dat Thijs al 8,5e maand is vergeten we maar even. Door het vele werken achter de computer heb ik niet altijd zin om dan ook nog een blogjes te typen… Dus vandaar dat het wat stiller is op de blog. Toch wil ik jullie deze niet onthouden. Thijs zijn 8 maanden update!

Mijn verhaal voor jou

Al vanaf het prille begin noem ik je snoetje. Dat is mijn bijnaam voor jou. Niet wetende dat jouw snoetje precies je zwakke plek is. Je zit al een lange tijd onder de eczeem en dat is zo zielig! Ik ben bang dat het een doorverwijzing wordt om te kijken of er niet meer achter je eczeem zit, een allergie bijvoorbeeld. Het is vooral zo zielig hoe je eronder zit! We hopen dat we snel het knelpunt gevonden hebben.

Ik vind het tof om te zien hoe jij lekker je eigen tempo aanhoudt. Zo snel als je geboren werd (stortbevalling), zo relax neem jij je tijd om je te ontwikkelen. Ik dacht even dat je het omrollen over zou slaan. Je kon het al een tijdje maar deed het eigenlijk niet. Je vond op je buik liggen ook niet leuk, maar ineens had je toch de smaak te pakken en hield je niet meer op. Nu lig je namelijk het allerliefst op je buik en draai je de hele tijd rondjes. Je komt nog niet vooruit, hoe graag je dat ook zou willen, maar ik gok dat het niet lang meer duurt!

Waar je een paar weken geleden nog genoeg had aan knisperboekjes of een pakje billendoekjes om je te vermaken heb je nu het echte speelgoed ontdekt. Vooral duplo vind je super leuk. Daar is je grote broer het overigens niet altijd mee eens haha. Je kunt jezelf goed vermaken.

Je laat steeds meer van je horen! En daarmee bedoel ik dat je het echt uit kunt gillen. Van plezier. Dat wel. Je bent een echte kletskous en probeert op jouw manier al dingen duidelijk te maken. Ik geniet van de ‘gesprekjes’ die je met Joas hebt.

Je fijne motoriek is trouwens wel echt bizar goed al. Je kan al lange tijd dingen tussen duim en wijsvinger beetpakken en speelgoed van de ene naar het andere hand overgeven. Knapperd!

Tand nummer 2 heeft zich inmiddels laten zien. Je hebt nu twee ondertanden.

Lengte en gewicht

Helaas kunnen we nu niet naar het consultatiebureau en dus heb ik geen idee! Thijs oogt tevreden dus ik ga er vanuit dat hij goed groeit.

Thijs draagt van kleding maat 74. Soms nog 68, soms 80. Luiers draagt hij maat 4.

Slapen en eten

Slapen gaat echt goed! Hij krijgt nu rond 22.00 de laatste voeding en slaapt dan tot de ochtend. Heerlijk!

Overdag doet Thijs meestal twee slaapjes. Heel soms zijn het er wel eens drie, maar dan is hij wel echt heel moe. Thijs kan al vanaf het begin goed zelf in slaap vallen en dat is zó fijn!!!!

Eten is niet zijn favoriet. Of laat ik het maar gewoon zeggen hoe het is… Eten is een drama. Thijs heeft nog weinig/geen interesse in eten en wil ook nog echt weinig eten. Hij houdt zijn mond dicht, draait zijn hoofd weg of spuugt het eten weer uit zodra het hem niet smaakt. Het enige wat er echt goed in gaat is mandarijn en broccoli. Hier maak ik me soms wel een beetje zorgen om! Gelukkig drinkt hij nog wel heel goed bij mij, dus hij krijgt gelukkig genoeg binnen om wel te groeien.

Ergens denk ik ook dat Thijs zijn eczeem komt door een reactie op bepaald voedsel. We zijn nu alleen nog aan het onderzoeken wat dan precies. Lastig!!!!

Thijs krijgt dus nog altijd borstvoeding. Hij drinkt 5x op een dag bij mij. Ik geniet enorm van die momentjes samen met hem!

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je kunt zelf een lepel naar je mond brengen.
  • Je rolt nu ook om. Gelijk beide kanten op.
  • Je draait allerlei rondjes rond je eigen as.
  • Je kunt kusjes geven
  • Je probeert ons na te doen met praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s